keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Poissa mukavuusaluelta nettikaupoissa



Ollaan muutama päivä oltu taas lasten kanssa kotona. Potilaiden nukkuessa ei viitsi mennä autotalliin ompelemaan vaan olen valinnut hiljaiseksi työksi kaavojen yhdistelyn ja nettishoppailun kankaiden parissa. Ja miten nämä liittyy otsikkoon? Olen vannoutunut lehtien selaaja. En muista aikaa, milloin ei kotiini olisi tullut Suurta Käsityökerhon lehteä tai ostettu kaupasta Ottobreta, Modaa tai Novitaa.
Minusta on ihana selata lehtiä aina uudestaan ja uudestaan, piirtää kaavoja, muokata ja miettiä miltä mikäkin vaate näyttäisi omatekoisena versiona. Ja jo pienestä pitäen olen ollut hyvä, tekemään mahtavia löytöjä kangaskauppojen palalaareista.
Muistan ajan, jolloin meillä päin oli kaksi isoa kangaskauppaa. Ihanaa lorvia ja tutkia pitkiä aikoja niissä! Ja kun ne kaksi poistuivat ja tuli Eurokangas tilalle, oli sekin ihanaa, jotain uutta. Ja kun Eurokankaan vieressä oli tulipalo, oli ensimmäinen ajatukseni, että huomenna saa halvalla savuntuoksuisia kankaita. No ei ollut, koska se Eurokangaskin paloi.

Ja koska edellä mainittujen asioiden käsitteleminen on minusta ihanaa, olen yllättynyt siitä, kuinka uskaltauduin poistumaan mukavuusalueeltani ja tulostaa internetistä kaavoja. Selailla Etsystä malli, ostaa se ja pim, sähköpostista tulostimen kautta ulos. Helppoa!
Ensimmäinen nettikaava minulla oli tämä takki. Tarvitsin hautajaisiin lapsille mekkotakkia, enkä jaksanutkaan lehtiä selailla vaan hain Pinterestista ja löysin tarvitsemani helposti. Myönnän, että olin jo vähän koukussa. Tämän jälkeen olen löytänyt samalta merkiltä muutaman muun kaavan ja Sewsweetpatterns:ilta muutaman kivan mekon myös.

Ja koska seinät kaatuu sairastaessa päälle ja shoppailuhan sitä helpottaa, löysin tänään itseni nettishoppailemasta kangasta! Sekin petollisen helppoa.

Tiedän, että nettishoppailu niin kankaiden kun kaavojenkin osalta on monelle arkipäivää, mutta itse olen tähän päivään asti nauttinut siitä, että saa hypistellä kangasta ennen ostopäätöstä eikä siksi nettikangasshoppailu ole houkutellut. Siksi olenkin hieman hämmentynyt itsestäni kun niin helposti loppuviimeksi kankaan koriin klikkailin ja olen jo klikkaillut sitä ennen useamman nettikaavan. En usko kuitenkaan, että koskaan kokonaan luovun lehtien selaamisesta ja kangaskaupoissa pyörimisestä, vaikka nettishoppailusta saattaa hyvinkin tulla osa tätä ompeluinnostusta.

Mites sinä, käytätkö nettiä kuinka paljon kankaiden ja kaavojen osteluun, ja mikä on suosikkisi? Vai oletko vannoutunut kivijalkakaupassa kävijä? Hyvät vinkit ovat aina tervetulleita!

2 kommenttia:

  1. Itse ostan kankaat "kivijalkakaupasta" ja kaavat löydän lehdistä tai muokkaan itse :) Tykkään "hypistellä" kankaita. Enimmäkseen teen tilkkutöitä ja niihin on malleja monessa kirjassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että meitä "kivijalkakaupan" käyttäjiäkin löytyy. Jotenkin välillä tulee se olo, kun selaa blogeja, että moni käyttää vain nettikauppoja ja itselleni se taas on vierasta.

      Poista